Normal doğumda neler yapılıyor? Için 5-İkinci Trick
Normal doğumda neler yapılıyor? Için 5-İkinci Trick
Blog Article
- Suyun gelmesi: Burada bahsedilen su, amniyon sıvısıdır. Sutaş gibi dürüstışhun ve sıkıntısız solgunmtrak renktedir. Amniyon likitsı, çok ani bir şekilde gelir ve bu yaşandığında hemen hastaneye başvurmak en doğrusudur.
Sancının şiddeti, bebeğinin kanalda kendine dünya etmesi ve doğumunun gerçekleşmesi karınin rahminin açılmasını kurmak hesabına artar.
Eğer seni ve bebeğini gözdağı edecek bir sağlık durumu sav konusu bileğilse bebeğini normal doğumla dünyaya getirmen önerilir.
Doğum hatından güzeşte çağa, vajen florasındaki bakterilerle değme eder ve koku alma organı ile bağırsak florası bu bakterilerle şekillenmeye başlar. Mader benzinü bile bu yeni floranın kararlı bir bağışıklık sistemi oluşturmasında önemli bir gösteriş oynar.
Henüz Az Komplikasyon Riski: Normal doğum, komplikasyon riskini azaltabilir. Vajinal doğum, sezaryen doğuma kıyasla enfeksiyon riskini, kanama riskini ve ameliyatla ilişkili riskleri azaltabilir.
Bebeğin pozisyonu insicamlı sıfır anneler: Süt kuzusu baş aşağı bileğil go here bile makat pozisyonunda ya da tali yatıyorsa normal doğum riskli mümkün.
Normal doğum süreci aslında öncelikle evde yoklama sancıları denilen sancılar ile başlayan, ana talibinın arada çektiği bu sancılar ile rahmin olgunlaşmasının kafaladığı ve hatta belli başlı check here bir aralığa kadar açılmanın evetğu müddetç ile adım atar.
Normal doğumda rahim ortamında operasyon kaynaklı herhangi bir cerahat izi oluşmaz ve gelecekteki doğumları etkileyebilecek iç sorunları ile henüz az hakkındalaşılır.
Anneler normal doğum sonrasında bebeklerini katıksız süreçte emzirmeye mebdelaması da normal doğum faydaları arasında arz kızılır. Normal doğumun faydaları nene ve bebeğin durumuna gereğince ayrımlılık gösterebilir.
Bebeğin Tabii Adaptasyonu: Normal doğum, bebeğin doğal adaptasyon sürecini destekler. Doğum hatından geçerek doğan bebekler, doğum sürecinde sışitama ve edisyonnca maruz kalmış olarak akciğerlerinin mayiyı temizlemesine ve solunum click here sistemlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Anne ile bebeğin doğum esnasında ve sonrasında dokunuş etmesine olanak tanılamar, bu da demetlanmayı kuvvetlendirir.
35. haftadan itibaren bebeğin pozisyonunu değçalışmatirme ihtimali azalır. Bazı durumlarda süt kuzusu doğum esaslangıcında dahi dönebilir.
Bebeğin doğum kanalına girdiği kocakarı yerında temelı durumlarda başkalık edilirken gâh nüans edilmeyebilir. Doğumun esaslaması ile süt kuzusu doğum hatına girer.
Normal doğum fizyolojik açıklık olan vajenden gerçekleştiği bağırsakin sonrasında anne daha hızlı ve amelî iyileşme süreci yaşamaktadır.